keresés a weboldalon

Idén egy hónapos az Egerszeg Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén egy hónapos az Egerszeg Fesztivál (Videó)

2015 június 03 - szerda
Egy hónapja tart az Egerszeg Fesztivál, azóta minden hétvégére jutott program. A most következő komolyzenei rendezvény egyebek mellett kórusfesztiválnak és a zalai szimfonikusok koncertjének ad otthont. Hazánk egyik legnagyobb őszművészeti eseményén június 12-e és 14-e között három színpadon több mint 50 produkciót láthat majd a közönség. A szervezők ezúttal is több mint százezer emberre számítanak. A részletekről szerdán tájékoztatták a sajtó munkatársait.

A legismertebb hazai sztárok mindennapos vendégei lesznek a XXI. Egerszeg Fesztiválnak. Emellett – mint a sajtótájékoztatón elhangzott – ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a látványra. Ismét kikerülnek az esernyők a Kossuth utca fölé, továbbá növelik az újrahasznosított anyagból készült dekoratív ülőhelyek számát. A rendezvénysorozat egyik sajátossága, hogy Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulójára is emlékeznek. Ez határozza meg majd a központi programokat is, amiket június második hétvégéjén tartanak – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A rendezvény elnyerte az Európai Fesztivál minősítést. Erre a szervezők rendkívül büszkék. Ennek megfelelve az érdeklődőket idén is sokszínű programokkal várják – folytatta Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezető igazgatója.

A hagyományokhoz híven idén is lesz Kéklámpás felvonulás és baleseti szimuláció, ezeken a rendőrök mellett a tűzoltók is részt vesznek. A fesztiválozókat a Széchenyi és Dísz téri, illetve a zsinagóga melletti színpad elé várják majd.

M.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: