keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Idén is Kulcsos lurkó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén is Kulcsos lurkó

2005 július 12 - kedd
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Megelőzési Csoportja idén nyáron is megrendezi a tavalyi évben nagy sikert aratott „Kulcsos lurkó” rendezvénysorozatot. A szervezők 2005. július 12-től várják az érdeklődő fiatalokat, akik rengeteg hasznos és szórakoztató program közül válogathatnak.

A nyári szünidőben – több helyszínen – kétheti rendszerességgel rendezik meg a „Kulcsos lurkó” programjait, ahol szívesen látnak minden olyan általános és középiskolás tanulót, akik értelmes tevékenységgel szeretné eltölteni a „tanulásmentes” időszakot. A megelőzési csoport munkatársai összesen 10-12 alkalommal szerveznek rendezvényeket, így a nebulók részt vehetnek veszélytúrán, kerékpáros ügyességi versenyen, de hallhatnak hasznos információkat a bűnmegelőzéssel kapcsolatban és sportolhatnak is.

A tervek szerint a landorhegyi jászótér, a Gasparich és a Landorhegyi út által határolt játszótér, valamint az Eötvös-iskola mögötti terület ad majd otthont a programoknak. A „Kulcsos lurkót” tavaly nyáron szervezték meg először, s akkor nagy népszerűségnek örvendett a fiatalok körében, hiszen a meghirdetett rendezvényeken több száz tanuló vett részt. Itt szinte minden korosztály képviseltette magát és ami örömre ad okot, hogy egyre nagyobb számú középiskolás kapcsolódott be a közös időtöltésbe.

A szervezők bíznak benne, hogy idén is sok fiatalt vonz majd a program, amelybe idén nyártól a nyugdíjas korosztályt szintén be szeretnék vonni. Mindez azért lenne előnyös, mert a nagymamák és a nagypapák a játékok, valamint a sportolás közben rengeteg hasznos információval láthatnák el az iskolásokat.

Tartalom megosztása: