keresés a weboldalon

Idén is lehet pályázni szakképzési ösztöndíjra (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén is lehet pályázni szakképzési ösztöndíjra (Videó)

2013 szeptember 04 - szerda
A gépészeti szakmacsoportban tanulók ismét pályázhatnak szakképzési ösztöndíjra. A városi önkormányzat a 2013-as évre 4 millió forint juttatást biztosít, így ösztönözve a diákokat a versenyképes szakmák elsajátítására.

Bár ebben az évben már állami fenntartásban működik a közoktatás, a városi önkormányzat úgy döntött a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is ösztöndíjjal támogatja a gépészeti szakmákban tanulókat. Az ösztöndíjat 5 évvel ezelőtt azzal a céllal indította el a város, hogy kiváló szakemberekkel tudják kielégíteni a helyi és a régióban működő elektronikai, gépipari, mechatronikai cégek igényeit.

A jól tanuló zalaegerszegi diákok akár havi 15.000 forint városi ösztöndíjat kaphatnak. A juttatásnak köszönhetően évről évre nő, a pályázók száma – tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.


A város önkormányzata 1 évre 4 millió forintos keretösszeget biztosít a gépészet, hegesztő, gépi forgácsoló, vagy szerkezetlakatos és gépgyártástechnológiai technikus szakmákban tanulóknak. A szakképzési ösztöndíjkérelmeket a Polgármesteri Hivatal Humánigazgatási Osztályán szeptember 15-ig lehet benyújtani.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: