keresés a weboldalon

Idén is lesz filmzenei koncert

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén is lesz filmzenei koncert

2024 május 24 - péntek

Trónok harca, Star Trek, Volt egyszer egy vadnyugat, Keresztapa, Rocky. Csak néhány azok közül a klasszikusok közül, melynek hallhatjuk a zenéjét az idei filmzenei koncerten. A július 6-ra meghirdetett eseményt ezúttal a Dísz téren tartják, a korábbiaknál is több fellépővel. A program részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

A filmzenei koncert mára Zalaegerszeg meghatározó rendezvénye, mely ezúttal is nagy összefogással valósul meg – hangsúlyozta Balaicz Zoltán. A polgármester elmondta: az elmúlt években országos szinten ismertté vált kezdeményezés jól illeszkedik a város kulturális kínálatához.

Az első hasonló programnak a Liszt-iskola adott otthont 2021-ben, s azóta több helyszínt is kipróbáltak.

Az idei koncert főszereplője – a korábbi évekhez hasonlóan – a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar lesz, ám ezúttal sokan csatlakoznak a zenészekhez.

A koncerten Pejcsik Péter vezényel. A zenei élmény mellett a vizuális aláfestést a két nagy ledfalon futó filmrészletek és élőképek biztosítják. A szervezők a rossz időjárásra is gondoltak: így – ha esik ez eső -, az Art moziban tartják a programot. Erre, az ingyenes regisztrációs jegyek, június 6-tól ugyanitt beszerezhetők.

Sz.É./Sz.L.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: