keresés a weboldalon

Idén is lesz GreenTech

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén is lesz GreenTech

2024 május 15 - szerda

Idén is megrendezik a Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítást és Konferenciát a ZalaZone járműipari tesztpályán. Május 23-án és 24-én számos érdekességgel, többek között iparági bemutatókkal és konferenciával várják a látogatókat.  A részletekről a városházán tájékoztatták az újságírókat.

A zalai vármegyeszékhelyen a városvezetés kiemelten kezeli a környezet- és természetvédelmet, illetve a fenntartható fejlődést. Ennek jegyében fogadták el azt a stratégiát, amely hosszú időre meghatározza a klímavédelmi feladatokat.

Az első programsorozatot 2020-ban rendezték. Az elmúlt évek alatt a rendezvény a régió egyik legnagyobb zöld eseményévé vált. A szakkiállításon 80 kiállító vesz részt, míg a standokon húsz szakmai, iparági bemutatót tartanak.

A látogatók kipróbálhatják az elektromos autókat, autóbusszal körbejárhatják a tesztpályát, melynek különböző elemeiről mérnökök tájékoztatnak. A kerekasztal-beszélgetések és előadások témái között a körforgásos gazdaság, a dróntechnológia, a zöld közlekedés és a hulladékkezelés is szerepel.

K.I./G.Zs.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: