keresés a weboldalon

Idén is lesz ZegaSztár

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén is lesz ZegaSztár

2023 október 09 - hétfő
Meghirdette összművészeti tehetségkutató versenyét Zalaegerszeg önkormányzata és a Zalaegerszegi Televízió. A IX. ZegaSztárra hét kategóriában várják a jelentkezőket. Az általános- és középiskolások mellett idén a helyi egyetemek tanulói is részt vehetnek a rangos megmérettetésen.

Két évvel ezelőtt 27 produkció jutott el a ZegaSztár Gáláig, melynek akkor is a Hevesi Sándor Színház adott helyet. A nézők mintegy 6000 szavazatából a legtöbbet a West Side TSE csapata kapta, így 2021-ben ők vihették haza a fődíjat. Idén vers- és prózamondás, modern- és társastánc, néptánc, komolyzene, népzene és könnyűzene, valamint képzőművészet kategóriákban várják a nevezéseket.

A rendezvény főtámogatója ezúttal is az önkormányzat. A színvonalas lebonyolítást több városi cég mellett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ segíti. A november 19-ei elődöntőt felvételről, a gálát élőben közvetíti a Zalaegerszegi Televízió.

A produkciókat háromtagú zsűri értékeli. Az ítészek csapatát Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója vezeti. A zenei kategóriák mestere Bot Gábor színművész lesz, míg a táncokat Cseh Richárd táncos-koreográfus véleményezi. A zsűri kategóriánként 3-3 produkciót juttat a gálára, majd az így kialakult mezőnyt 1-1 előadóval kiegészíthetik a nézők.

A IX. ZegaSztárra november 7-éig lehet jelentkezni a www.zalaegerszeg.hu oldalról letölthető formanyomtatvány kitöltésével.

Képgaléria

Tartalom megosztása: