keresés a weboldalon

Idén is sikerült legyőzni a ZTE-nek a bajnokot

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén is sikerült legyőzni a ZTE-nek a bajnokot

2016 november 07 - hétfő
A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK otthonában, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzést játszott a Zalakerámia ZTE KK.

Szolnoki Olaj KK – Zalakerámia ZTE KK 85-91 (21-26, 32-24, 12-21, 20-20)

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Jv: Papp Péter, Frányó Péter, Minár László (Farkas Zoltán)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 23/6, Norfleet 13/9, Benke 17/9, Szabó 24/9, Drungilas 4, csere: Kerpel-Fronius 8/3, Mohácsi 2, Velkey-, Czinger-, edző: Bencze Tamás

A hazaiak kezdték jobban a találkozót és a 2. percben 4-0-ra vezettek. A Szabó és Norfleet pontjaival a 4.-ben már 9-6-ra a vendégeknél volt az előny. A negyed felénél Benke és Ubilla hármasával, valamint Szabó duplájával, kilenc ponttal ellépett a ZTE (10-19). A végére feljött az Olaj, de öt ponttal még jobbak voltunk (21-26).

A második negyed elején Borisov és Barnies pontjaival egyenlített a Szolnok (26-26). A ZTE lendülete nem tört meg. Benke pontjaival a 13. percben újra héttel vezetett a vendégcsapat (30-37). A negyed felénél két pontra zárkóztak a hazaiak és a 17. percben Popovic kosarával átvették a vezetést. A hazai lendület a félidőig kitartott és a bajnok hárompontos előnnyel mehetett pihenőre (53-50).

A nagyszünet után Ubilla és Szabó kosaraival fordított a ZTE KK. Szabó Zsolt előbb egy hármast majd kettő büntetőt süllyesztett el a szolnoki gyűrűben és már hat ponttal vezettek akék-fehérek (53-59). Lassan ébredt a Szolnok. Barnies távolijára Norfleet válaszolt, majd Drungilas is begyötört egy kettest (56-64). A hazaiak a 27. percre három pontra zárkóztak, de Ubilla hármasa a legjobbkor érkezett. A negyed végére ötpontos előnyt szerezett a vendég együttes (65-71).

A záró negyedben nagy nyomás nehezedett a csapatra, de a fiúk remekül állták a sarat. A 33. percben kiegyenlített a Szolnok, de Norfleet és Szabó egy-egy hármassal derékba törte a hazai felzárkózást (73-79). Stabilan védekeztek és kevés lehetőséget hagytak a Szolnoknak a zalaiak. A 37. percben Kerpel–Fronius Balázs is betalált távolról. A hazaiak mindent megpróbáltak, de mérkőzés hajrájában remekül büntetőző Ubilla és Benke eldöntötte a rangadó kimenetelét.

Bencze Tamás: -Nagyon boldog vagyok és gratulálok a fiúknak! Jó volt látni, hogy amit elképzeltünk ezzel az új csapattal végre megvalósult a mérkőzésen. Védekezésben és támadásban is kiválóan teljesítettünk. Bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. A hajrában elbírtuk a ránk nehezedő nyomást és erősek maradtunk. Remélem, a fiúk elhiszik, hogy ezt is tudják, és ha ezt másik mérkőzéseken is kihozzák magukból, akkor hasonló remek győzelmeknek örülhetünk még!

Jóna István

Tartalom megosztása: