keresés a weboldalon

Idén is támogatják a családokat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén is támogatják a családokat (Videó)

2017 augusztus 09 - szerda
Iskolakezdési támogatásban részesülhetnek idén is a zalaegerszegi hátrányos anyagai helyzetben élő családok. A beiskolázást az önkormányzat jóvoltából a Család- és Gyermekjóléti Központ támogatja. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Az önkormányzata folyamatosan a szociális ellátórendszer átalakításán dolgozik. Ennek megfelelően – a valós igényekhez igazodva – két évvel ezelőtt bevezették a Gondoskodó város programot, melynek részeként új támogatási formákat vezettek be és módosították a már meglévő rendeleteket. Emellett rendszeresen keresik azokat a lehetőségeket, melyekkel segíteni tudnak a családokon – mondta Tolvaj Márta alpolgármester, aki hozzátette:

A Gyermekjóléti Központ idén 6 és fél millió forintot kapott a városvezetéstől azért, hogy segítse a nehéz sorsú családokat. A szolgálat ezt az összeget négy alkalommal használja fel. Húsvétkor és karácsonykor élelmiszercsomagot adományoznak, nyáron a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők táboroztatásához 600 forinttal, az iskolakezdéshez pedig 10 ezer forinttal járulnak hozzá. A részletekről Zsolnai Judit, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője számolt be.

A sajtótájékoztatót követően Kocsis Tünde már át is vehette a gyermekei után járó támogatást.

Azok, akik még nem vették igénybe a segítséget, augusztus 10-én, csütörtökön reggel 8 és délután fél5 között jelentkezhetnek a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központban.

V.D./E.K.

Tartalom megosztása: