keresés a weboldalon

Idén nem emelkedtek az árak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idén nem emelkedtek az árak

2004 szeptember 05 - vasárnap
A Parkoló Gazda Kft. az önkormányzat parkolással kapcsolatos szabályrendeletét hajtja végre. A társaság tevékenysége arra irányul, hogy Zalaegerszegen a forgalmi rend megfelelően szabályozott legyen. Manesz István, a kft. ügyvezetője szerint a tapasztalatok azt mutatják, jól működik a szabályozás.

– Még a parkolási rend bevezetése előtt, például a Kossuth utcán sok-sok autó parkolt „Eladó” felirattal, és elfoglalták a helyet a parkolni szándékozó autósok elől. Ilyen azóta nem fordul elő – emlékeztet az egykori helyzetre a társaság ügyvezetője. Azt mondja, szigorúak a nem fizetőkkel szemben, de céljuk nem a mindenáron való büntetés, hanem az, hogy a lakosság megelégedésére legyen rend a parkolás terén, és mindenki tartsa be a szabályokat.
Zalaegerszegen a kiemelt díjövezetben hat utca található, (Kazinczy tér, Mindszenty tér, Széchenyi tér, Kossuth utca, a Széchenyi tér és Petőfi utca között, a Dísz tér északi oldala és az Eötvös utca, az Ady utcától keletre) a parkolási óradíj itt a legdrágább, 200 forint. Az I. (centrális) díjövezethez (piros) 23 utca, míg a II. (védő) övezetbe (sárga) 19 utca tartozik. A fizető-parkolóhelyek üzemeltetési ideje a piac és környékének kivételével (ezekben az utcákban már fél héttől) reggel 8-18 óra között van. Szombaton és pihenőnapokon 8-14 óra között kell a parkolásért fizetni. A várakozási díjat a minimális díjak figyelembevételével minden megkezdett negyed órára előre kell megfizetni a szándékolt várakozási időnek megfelelő parkolójegy vagy bérlet megvásárlásával. Utólagos fizetés csak pótdíj ellenében lehetséges.
– Azt javasoljuk azoknak, akik rendszeresen parkolnak a városban, hogy vásároljanak bérletet. Ennek ára 3-4 teljes nap parkolási idejének az ára – mondja Manesz István és hozzáteszi: – Nyugat-Dunántúlon, a környező városokban is hasonló árakat alakítottak ki a parkolási rendszerben. – Egyébként 2004-ben nem emelkedtek a díjak, csupán az első övezetben lett 140 forint helyett 160 az óradíj. A II-esben változatlanul 80 forintot kell fizetni egy óra parkolásért.
Fontos tudni: a várakozási díj megfizetését érvényes parkolójeggyel vagy bérlettel kell igazolni. A megváltott jegy és bérlet is, a rajta feltüntetett időtartamra, az adott díjövezetre, továbbá minden alacsonyabb díjszabású övezetre érvényes. A jegyet és a bérletet is a gépjárműben az első szélvédő mögött, kívülről jól látható módon úgy kell elhelyezni, hogy az érvényességéről az ellenőr megbizonyosodhasson.

Tartalom megosztása: