keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Idősek otthona az egykori iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idősek otthona az egykori iskolában

2005 április 04 - hétfő
Zárt ülésen döntött a közgyűlés a díszpolgári címről és a Pro Urbe Zalaegerszeg díjról. Dr. Gyimesi Endre sajtótájékoztatóján elmondta: Zalaegerszeg díszpolgárává a testület dr. Hóbor Erzsébetet, a megyei közigazgatási hivatal nyugállományba vonult vezetőjét választotta. „Történelmi pillanat” volt, mivel első alkalommal részesül nő e kitüntetésben, tette hozzá a polgármester.

A volt József Attila-iskola épületének értékesítéséről is tárgyaltak, de a végleges döntés a következő közgyűlésen várható. A polgármester elmondta: 5 pályázó, 6 beadott anyagát értékelték, rangsorolták. Az önkormányzat elsődlegesen szociális célú intézményt – idősek otthonát – képzel el az egykori iskola helyén. Az ajánlattevők meghallgatása után három pályázó maradt, közülük választ majd a közgyűlés. A döntést befolyásolja a felajánlott összeg nagysága és az idősek otthona férőhelyeire tett vállalás.

A sajtótájékoztatón dr. Gyimesi Endre szólt a városi strandfürdő fejlesztési elképzeléseiről. Az eredeti két alternatívával szemben egy harmadikat fogadott el a testület.  Úgy döntöttek, az új létesítmények megvalósítására, működtetésére pályázatot írnak ki. Az ajánlatnak tartalmaznia kell a minimálprogram megvalósítására vonatkozó biztosítékok bemutatását. Várják a pályázatokat az 50 méteres medence átépítésére, a feszített víztükör kialakítására, a téli lefedhetőségének megoldására. Ezenkívül szabadtéri gyermekmedence átépítésére, az úszásoktatás feltételeinek megteremtésére. Új kiegészítő létesítmények (fitness, fallabda, masszázs, szálláslehetőség, étterem, kávézó) és a strandfürdő közös működtetésére is elképzeléseket, javaslatokat várnak a pályázóktól.

2005-ben Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 120. évfordulóját ünnepli. A programsorozat keretében május 11-12-én várostörténeti konferenciára kerül sor, az itt elhangzott előadások még az év folyamán könyv alakban is megjelennek. Gyutai Csaba alpolgármester két kulturális döntésről szólt: Szabolcs Péter „Királyi pár” című szoborkompozícióját a Göcseji Falumúzeum előtti téren állítják fel, míg a Mária Magdolna plébániatemplom még ma is működő toronyórája a színház előtti téren kap helyet egy üvegfalú épületben. Az Európában egyedülálló alkotás felállításában többen is szerepet vállaltak: Preisz József és Kancsal Miklós mesteremberek mellett Szerdahelyi Károly építész és Németh János keramikusművész is.

Tartalom megosztása: