keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Idősek otthona lesz az iskola helyén

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idősek otthona lesz az iskola helyén

2005 április 30 - szombat
Zárt ülésen döntöttek a képviselők, hogy az Uniprofil Kft. és a Merkantil Ingatlan Lízing Kft. által megjelölt vállalkozás részére értékesítik a volt József Attila iskola épületeit és a hozzá tartozó területet 190 millió forint plusz áfa értékben. Mint Gyutai Csaba alpolgármester, a közgyűlést követő másnapi sajtótájékoztatón elmondta: a vevő vállalta, hogy a vásárlást követően, egy éven belül közel 100 férőhelyes idősek otthonát épít fel az ingatlanon. Olyan otthont alakítanak ki, ahol részben emelt szintű ellátást is biztosítanak az idős emberek számára. Az intézményt a későbbiekben a város üzemelteti majd.

Arról is döntöttek a képviselők, hogy a budapesti Ikeron Rt. számára értékesítik az Iskola-köz (Kazinczy tér 2) ingatlanjait. Ezzel a már régóta lerobbant terület rehabilitációja megkezdődhet.

A múlt heti közgyűlésen a várakozásokkal ellentétben mégsem született döntés arról, hogy mélygarázs épülhet a belvárosban. Mint korábban megírtuk, Trevi Silo típusú  automata mélyparkolót épített volna egy olasz mélyparkoló-garázsépítő cég. A lehetséges egyik helyszín az OTP székház mögötti terület volt. A közgyűlés csupán elvileg értett egyet azzal, hogy a beruházó megbízásából a Linrose Properties Ltd Zalaegerszegen automata mélygarázst építsen. Az önkormányzati döntéshez a beruházónak olyan talajtechnikai szakvéleményt kell készíttetnie, amely a megvalósíthatóságon túl igazolja, hogy a mélygarázs építése nem okoz kárt a környező építményekben. A beruházónak be kell szereznie a Bányakapitányság egyetértését is.

A sajtótájékoztatón Tombi Lajos alpolgármester azt mondta, az OTP mögötti terület minden szempontból megfelelt volna a beruházás lebonyolítására, a megközelíthetőség (közlekedés) szempontjából is. Napirenden van a belváros tervezett átépítése, közel 300 autónak kell helyet találni. A közgyűlés felkérte a műszaki ügyekért felelős alpolgármestert, hogy készíttessen előterjesztést a belváros parkolás helyzetéről, és tegyen javaslatot mélyparkolók és parkolóházak közép és rövidtávú megvalósítására. Gyutai Csaba mindehhez hozzátette: más cégek ajánlatait is megvizsgálják, a mélygarázsokat ugyanis inkább azok vennék igénybe, akik több órán keresztül parkolnának. Félórára nem nagyon vinnék automata mélygarázsba a gépjárművüket az ügyeiket intézők.

Terítéken volt valamennyi városi tulajdonban lévő cég gazdálkodása. Az eredmények, a mérlegbeszámolók azt mutatják, jól döntött az önkormányzat, amikor nem privatizálta a cégeit, mondta az alpolgármester. Gyutai Csaba szerint, lehet, hogy egyszeri nagyobb bevételhez jutott volna a város, így viszont a jó színvonalú, önkormányzati tulajdonban maradt gazdasági társaságok tudják segíteni a zalaegerszegi fejlesztési célokat.

Tartalom megosztása: