keresés a weboldalon

Idősek ünnepvárása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idősek ünnepvárása (Videó)

2016 december 13 - kedd
Karácsonyra készültek hétfőn és kedden a Zalaegerszegi Gondozási Központ valamennyi intézményében. Az időseket Balaicz Zoltán polgármester is meglátogatta, aki mindenhol köszönetét fejezte ki a vendéglátásért, valamint apró ajándékokkal kedveskedett a klubok és otthonok lakóinak.

A jól ismert pásztorénekkel kezdték karácsonyi műsorukat az andráshidai városrész idősklubjának tagjai. Ők is, mint a gondozási központ egységei, már hetekkel korábban elkezdték a készülődést – mondta Devecser Bernadett, az Andráshidai Idősek Klubjának nappali ellátásvezetője.

Balaicz Zoltán polgármester régmúlt karácsony emlékeit idézte fel és köszönte meg az idősebb generáció értékmentő munkáját.

A műsor utáni beszélgetésen az otthon sütött kalácsot, beiglit kínálták körbe a nyugdíasok. Másnap a Gasparich úti idősek otthonában volt ünnepi a hangulat. A bentlakók már advent első vasárnapjától apró ajándékokkal, kézműves foglalkozásokkal is várták a karácsonyi előadást – tudtuk meg Bálintné Szalai Anikó otthonvezetőtől.

Özvegy Tóth Józsefné két éve él az otthonban. Saját történetét, a 14 éves karácsonyi emlékeit idézte fel a közönségnek.

Az ünnepi műsort követően a polgármester itt is köszöntötte az időseket. Balaicz Zoltán Pilinszkyt idézve szólt a szeretet hatalmáról.

A lakók minden alkalommal ajándékkal várják a betérőket. Ezúttal egy maguk készítette Luca székkel lepték meg a polgármestert. Az idősek – rendhagyó módon – így köszönték meg az odafigyelést.

M.E./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: