keresés a weboldalon

Időskori biztonság (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Időskori biztonság (Videó)

2015 december 16 - szerda
Átadták a volt Pais Iskola helyén kialakított Miasszonyunk Idősek Otthonát. A leromlott állagú épület földszintjét mintegy 200 millió forintból újították fel. Az intézmény egyelőre 50 ember ellátását tudja biztosítani. Az avatóünnepségen államtitkárok, város és intézményvezetők, szociális szakemberek, illetve civilek vettek részt.

Beköltöztek új otthonukba az idősek. Jelenleg 34-en vannak, valamennyien a Zárdai utcai intézményből kerültek ide. A korszerű épület a létesítmény vezetőinek és lakóinak egyaránt sokat jelent – mondta Marx Gyuláné, a Miasszonyunk Idősek Otthonának intézményvezetője.


Az egykori Pais iskola 2007-ben zárt be. Idősotthonná alakításáról 2010-ben döntött az önkormányzat – emlékeztetett Balaicz Zoltán polgármester.

Az idősek olyan „erőforrások”, akikre a társadalom támaszkodhat, ezért egy-egy idősotthon az irántuk érzett megbecsülést és köszönetet fejezi ki – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára. Czibere Károly kifejtette: minden ilyen intézmény menedék és segítségnyújtás, mert ebben a társadalomban nem engedhetjük meg, hogy valakinek ne legyen otthona.

Az intézmény fenntartását mától a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórendtől a Kolping Oktatási és Szociális Szervezet vette át. Hasonló szolgáltatást országszerte 20 helyen végeznek – hangsúlyozta Juhász Imre, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója.

Az avatóünnepség végén Veres András megyéspüspök megáldotta az otthont. Az épület felújítása folytatódik. A következő években egy Hospice-ház kialakítását tervezik.

M.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: