keresés a weboldalon

Idősügyi Konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idősügyi Konferencia (Videó)

2017 október 25 - szerda
Az idős ember helye a társadalomban címmel tartottak konferenciát a megyeszékhelyen. A programot az önkormányzat, az Idősügyi Tanács és az Életet az Éveknek Helyi Szervezete kezdeményezte. A fórummal a hatvan év felettieket érintő kérdésekre kerestek választ.

Az európai országokban az elmúlt 10 évben átlagosan 2,5 százalékkal nőtt az idősek aránya. A tendencia Magyarországra is érvényes. Ez azonban nem probléma, hanem lehetőség – mondta Balaicz Zoltán polgármester.


Zalaegerszeg dinamikus fejlődése új kihívások elé állítja a különböző korosztályokat. Ez a szépkorúak számára is az eddigiektől eltérő helyzeteket eredményez – jelezte Dr. Kocsis Gyula, az Életet az Éveknek Országos Szövetsége Helyi Zala Megyei Szervezetének elnöke.

A résztvevők egyebek mellett az élethosszig tartó tanulásról is hallhattak. Az előadásokból kiderült: a városban működő Senior Akadémia rendkívül népszerű – tájékoztatott Lambertné Katona Mónika, a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar dékánja.

Az élet második felében fontos szerephez juthat a hit. A kutatások szerint ennek a generációnak a vallás fontos kapaszkodó – tudtuk meg Prof. Dr. Talyigás Katalin, egyetemi oktatótól.

A konferenciát idén először rendezték meg. A szervezők szándéka szerint ez hagyományteremtő alkalom volt.

Sz.É./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: