keresés a weboldalon

Ifjúsággarancia Program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ifjúsággarancia Program (Videó)

2016 július 14 - csütörtök
Segítik a fiatalok vállalkozóvá válását a Nyugat-Dunántúlon. Az Ifjúsággarancia Programnak köszönhetően a pályakezdők 3 millió forintos támogatásban részesülhetnek. Az ehhez szükséges képzésre első körben 18-an jelentkeztek Zalaegerszegen.

Ők azok, akik saját vállalkozás alapítását tervezik. Köztük dr. Bóbics Renáta, pályakezdő állatorvos. Azt mondja: jövőjét önállóan képzeli el, ezért jelentkezett a programra.

Renáta és társai kompetencia-felmérésen vettek részt Zalaegerszegen. Ez szükséges ahhoz, hogy bekerüljenek a programba. Ha elnyerték a felvételt, hosszú távú segítségre számíthatnak – mondta Horváth László, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgató-helyettese.

Zalaegerszeg önkormányzata is fontosnak tartja a fiatalok támogatását. Ezt példázza az az egyedülálló program, amit 2015-ben indítottak el – tette hozzá Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.


Az Ifjúsági Garancia Programban eddig országszerte 450 fiatalt vett részt. A következő pár hónapban csak a Nyugat-Dunántúlon több mint 100 fiatal álmát váltják valóra.

M.Zs./I.G.

Tartalom megosztása: