keresés a weboldalon

Ifjúsági kerekasztal (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ifjúsági kerekasztal (Videó)

2015 szeptember 23 - szerda
Ifjúsági kerekasztalt tartottak szerdán Zalaegerszegen. A hatodik alkalommal rendezett pikniken mintegy 40 szervezet képviseltette magát. A fiatalokkal foglalkozó szakemberek meghatározták a jövőre vonatkozó feladatokat, górcső alá vették az elmúlt év tapasztalatait, illetve megújították tagságukat és áttekintették a szervezeti kérdéseket.

A városi diáknapok részeként szervezett 24 órás vetélkedőn idén több mint 200 fiatal vett részt. Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények azt mutatják, hogy a fiatalok hisznek Zalaegerszegben – erről Balaicz Zoltán beszélt. A polgármester úgy véli: a jövőt a fiatalokkal közösen kell építeni.

Az ifjúsági kerekasztal 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy tolmácsolja a fiatalok álláspontját a döntéshozóknak. A szervezet beváltotta a hozzáfűzött reményeket – hangsúlyozta Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke.

A fórumon bejelentették: az eddigi szervezeti formát 10 taggal működő egyesületté alakították. Az eseményen előadásokat is tartottak, egyebek mellett a bűnmegelőzésről, a duális képzésről, a média felelősségéről és a kötelező közösségi szolgálat tapasztalatairól.

M.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: