keresés a weboldalon

Ifjúsági kerekasztal (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ifjúsági kerekasztal (Videó)

2016 szeptember 21 - szerda
Hetedik alkalommal tartott összejövetelt a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal. A tavaly megújult szervezet ezúttal is szakmai előadásokkal és kötetlen beszélgetéssel várta tagjait a Botfai Hűvös-kastélyban.

35 intézmény 60 delegáltja alkotja azt a fórumot, amely a városi és a környékbeli fiatalok mindennapos ügyeivel foglalkozik. Közékjük tartozik a bűnmegelőzés, a gyermek- és ifjúságvédelem, valamint a kulturális rendezvények.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: Zalaegerszeg az elmúlt tíz évben sorra újította meg azokat a szervezeteket, melyek ezt a korosztályt célozzák. Az önkormányzat mindig szívesen fogadja a tőlük érkező jószándékú kritikákat és javaslatokat.


A polgármester utalt arra is, hogy folyamatosan figyelik más városok ifjúságpolitikáját. A visszajelzések szerint Zalaegerszeget az országban példaként említik. A fórummal is a szakemberek munkáját segítik, mondja Farkas Szabina, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke.

Idén kettő új taggal bővült a fitalok érdekképviselete. Ezúttal a Mozgássérültek Zala Megyei Szervezete mutatkozott be a jelenlévőknek.

M.E./Cs.M.

Tartalom megosztása: