keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Igazodva az igényekhez

Zalaegerszeg címer
Hírek

Igazodva az igényekhez

2005 január 13 - csütörtök
A zalaegerszegi gépészmérnöki képzés eddig elért eredményeiről, valamint fejlesztési céljairól és lehetőségeiről tartottak sajtótájékoztatót a Városházán.
Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója elmondta, a gépészmérnökök képzése 2002-ben indult, s jelenleg a három évfolyamon összesen száz hallgató tanul. A kezdeti nehézségek után mára rendeződtek a viszonyok és ennek köszönhetően napjainkban stabilan és jól működik az intézmény.

A sikeres pályázatoknak, valamint a térségben működő cégek és vállalatok segítségével sikerült az oktatáshoz szükséges eszközrendszert is kiépíteni, így a zalaegerszegi fiatalok hasonló körülmények között végezhetik a mindennapi munkát, mint a fővárosban tanuló diáktársaik. A fejlődés egyik másik állomásaként a műszaki főiskolán elindult a Phd-program, azaz több doktorandusz hallgató is bakapcsolódott a zalai megyeszékhelyen folyó oktatásba, emelte ki Balaicz Zoltán.
Dr. Örvös Mária, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának dékánhelyettese kifejtette: a zalaegerszegi kihelyezett képzés elindításakor a két legfontosabb cél az okatói gárda összecsiszolása, valamint a gépészmérnök-képzés „meghonosítása” volt. Ehhez rengeteg támogatást kaptak a környéken működő vállalatoktól, amelynek eredményeként kiváló gyakorlati feltételrendszer épült ki az intézményben. Elhangzott, a műszaki főiskola vezetése szeretné kamatoztatni az eddig megszerzett tapasztalatait kamatoztatni és olyan gyakorlati ismeretekkel rendelkező mérnököket kibocsájtani, akik munkájukkal segíthetik a térségben tevékenykedő cégeket. A vállalatok részéről nagy igény mutatkozik a felkészült szakemberek iránt, s ez egyfajta garancia lehet a végzős hallgatók elhelyezkedésére. Az egerszegi képzés egyébként egyre inkább ismertté válik és immár az ország más városaiból is jelentkeznek diákok a főiskolára.
Az idén 2005. február 15-ig lehet jelentkezni a gépészmérnök szakra és a továbbtanulók helyzetének megkönnyítése érdekében 2005. január 21-én újabb nyílt napot tartanak az intézményben, tudtuk meg dr. Örvös Máriától.

Tartalom megosztása: