keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Igazságos döntetlen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Igazságos döntetlen

2005 augusztus 03 - szerda
ZTE-Getafe (spanyol) 0-0
Zalaegerszeg, barátságos labdarúgó-mérkőzés.

A Bükön edzőtáborozó spanyol középcsapat ellen gyakorlatilag két ZTE játszott, hiszen 10 cserét is végrehajtott – kilencet a szünetben – Dajka László vezetőedző. Az első félidőben a teljes négyfős szerb különítmény játéklehetőséget kapott, az újonnan igazoltak közül ekkor játszott még László is. A második félidőben lépett pályára az újak közül Montvai és Kriston.

Az  első félidőben a csúszós talaj ellenére jóiramú játék alakult ki, azonban kevés helyzettel. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A második félidőben a  pihent csapattal felálló hazaiak többet birtokolták a labdát, s több helyzetet is sikerült kialakítaniuk. Egy szép támadás végén például Montvai ígéretes helyzetben a kapufát találta el. Összességében a ZTE nem vallott szégyent a magasszínvonalú spanyol bajnokságban szereplő, technikás játékot mutató madridi csapattal szemben. Igaz, a vendégeknél még három hét múlva kezdődik csak a bajnokság, addig Bernd Schuszter edző tovább csiszolhatja játékukat.

Vélemények:
Dajka László, a ZTE vezetőedzője: – Mindkét csapat mindent megtett a győzelemért. Mi mindkét félidőben más taktikával játszottunk. Remélem, hogy azokat a helyzeteket, amiket ma kihagytunk, a szombaton a Tatabánya ellen berúgjuk.
Kocsárdi Gergely, a ZTE csapatkapitánya: – Testközelből tapasztalhattuk, hogy a spanyolok mennyire erőszakosak és technikásak. A döntetlent jó eredményenek tartom. Ha a végén Montvai kapufája bemegy, nyerünk.
Szabó Imre, a ZTE pályadzője: – Sáros, mély talajon nem jött ki annyira a spanyolok technikai tudása, bár a vizes pályán is látszott, hogy jó barátságban vannak a labdával. A döntetlent jó eredménynek tartom.
Varga Zoltán, a ZTE első félidőben szerepelt kapusa: – Nem a győzelem, a játék volt a fontos. A spanyolokat teljes erőbedobásra késztettük, az eredményt én is jónak tartom.
Bernd Schuszter ugyan nem nyilatkozott, de tolmácsa szerint úgy értékelt, hogy jó hangulatú játék folyt a pályán, a mérkőzés jól szolgálta felkészülésüket.    

Tartalom megosztása: