keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Igény a bölcsire

Zalaegerszeg címer
Hírek

Igény a bölcsire

2006 október 25 - szerda
Az elmúlt években csökkent a 0-3 éves korosztály létszáma Zalaegerszegen, a bölcsődék mégis teljes kihasználtsággal működnek. A szülők többsége ugyanis a gyermekgondozási díj jogosultságának megszűnése után munkába áll, és igénybe veszi a bölcsődei ellátást.

Míg 4-5 évvel ezelőtt a cseperedők 12 százaléka kezdett el a 4 megyeszékhelyi tagintézmény valamelyikébe járni, mára ez az arány 18 százalékra emelkedett. Jelenleg 280 férőhely van a város bölcsődéiben.

– Az elmúlt időszakban változott a felvétel rendje. Tavasszal elfogadtunk egy egységes, mind a négy intézményre vonatkozó szabályzatot, amely a bölcsődébe való bekerülés folyamatát, lehetőségeit tartalmazza. Korábban folyamatosan lehetett igényelni az ellátást, idén először azonban áprilisban kellett jelentkezni annak a szülőnek, aki kérte a gyermeke gondozását. Természetesen továbbra is mód van arra, ha váratlan, előre nem látható helyzetbe kerül a család, például az édesanya munkához jut, hogy bölcsődében helyezze el csemetéjét – mondta Zimborás Béla, a népjóléti osztály osztályvezető-helyettese, és hozzátette: jelenleg 29-en vannak várakozólistán, ami azt jelenti, hogy jövő év márciusáig, különböző időpontokban kezdik el a bölcsit a kicsik. Tehát nincs olyan, akit a csoport túlzsúfoltsága miatt nem fogadtak be. A felvételi rendszer és a tagintézmények kihasználtságának átvizsgálása alapján úgy tűnik, hogy a közeljövőben minden gyermek elhelyezését biztosítják. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: