keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Igény van a képzett fiatalokra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Igény van a képzett fiatalokra

2006 november 29 - szerda
„Mini állsábörzét” tartottak a minap a Ganz-szakközépiskolában. Az intézményben egy nagykanizsai munkaközvetítő cég munkatársai tettek látogatást, akik egy pécsi munkahelyre kerestek megfelelően képzett fiatalokat.

Baján Antal, az iskola igazgatója elmondta: a térségben mintegy száz válallattal állnak kapcsolatban, de most fordult elő először, hogy egy munkaközvetítő cég kereste meg őket, és munkalehetőséget ajánlott az elmúlt években végzett, valamint a tanulmányaikat most befejező diákoknak. A pécsi munkahelyre a gépészet, a közlekedés, az elektronika, és a vezérlésszabályozás-technika szakmacsoportokból kerestek jelentkezőket, s egy-egy szakmából 15-20 ifjúnak ajánlottak munkalehetősget.

A találkozóra meghívást kaptak azok az egykori ganzos tanulók, akik tavaly és tavalyelőtt fejezték be a középiskolát. A munkaközvetítő cég hibakereső és technikus munkakörbe kerestek vállalkozókedvű ifjakat, akik közül többen pozitívan fogadták a lehetőséget, s elképzelhető, hogy a jövőben Baranyában vállalnak munkát.
Az igazgató kiemelet: örülnek az ilyen megkeresésnek, hiszen ez is visszajelzés arról, hogy igény van a Ganzban végzett tanulókra, és hasznos tudással kerülnek diák diákjaik az iskolapadból. Bíznak benne, hogy az elkövetkezendő időszakban többször szerveznek majd ehhez hasonló állásbözét, segítve ezzel a fiatalok elhelyezkedését. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: