keresés a weboldalon

Igényekhez igazítva (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Igényekhez igazítva (Videó)

2016 augusztus 03 - szerda
Harmadik alkalommal tartottak lakossági fórumot a buszközlekedés jövőjéről kedden a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Zalaegerszeg közösségi közlekedése hamarosan megújul, így emelkedik a színvonal és utasbarátabbá válik a szolgáltatás. A hálózat módosításának tervei már elkészültek, melyek alapján az eddig érintetlen területeket is bevonják majd a közlekedésbe. A résztvevők meghallgatták a javaslatokat és elmondhatták véleményüket is.

A jelenlévők több problémát említettek. Vaspöri Tibor például egy kertvárosiakat érintő gondot vetett föl.

Az önkormányzat saját és a tervezésre felkért szakértői már egy kész – egyelőre javaslat formájában létező – tervet ismertettek, ami magában foglalja a város adottságaihoz igazodó közlekedéshálózati struktúrát – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester.

A végső tervezet a szeptemberi közgyűlésen kerül a városatyák elé. Ez a dokumentum tartalmazza a városrészek összekapcsolásával kapcsolatos elképzeléseket – mondta Ekés András, a Mobilissimus ügyvezetője.

Ekés András hozzátette, hogy az autóbuszok a korábbihoz képest ütemesebben fognak közlekedni, azaz megjegyezhető időpontokban indulnak majd a járatok. A résztvevők felvetették többek között, hogy jó a buszmegállókban elhelyezett elektronikus utastájékoztató, de jó lenne kiterjeszteni. Az ígéret szerint a fórumon elhangzott javaslatokat elemzik a szakemberek.

N.D./I.G.

Tartalom megosztása: