keresés a weboldalon

„Így alkotunk mi”

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Így alkotunk mi”

2008 január 10 - csütörtök
Az Ady iskola 4. c. osztályába járó tanulók rajzkiállítása látható egy hónapon át a József Attila Városi Könyvtárban. Mint azt Nátránné Hegyi Györgyi, a diákok felkészítője elmondta, óvódás kora óta ismeri a gyerekeket és az együtt töltött négy év munkáiból válogattak a mostani bemutatóra. Egyébként az említett könyvtár minden kézműves pályázatán, rendezvényén részt vettek eddig tanítványai. Így több falat megtöltöttek az alkotások, melyek között meseillusztrációk, modell utáni művek, bábok is találhatók, egyéni és csoportos munkák egyaránt.

A nagy vizuális aktivitás azért érdekes, mert az említett osztály kiemelten nem rajzot tanul, hanem ének tagozatosak. Ez tette lehetővé, hogy a megnyitón, ahol a szülők is szép számban megjelentek, saját maguk által előadott zenés produkciók hangzottak fel.

Nitsch Erzsébet, a könyvtár munkatársa hozzáfűzte, egyre nagyobb a híre a fentihez hasonló bemutatkozási lehetőségeknek, melyre előjegyzést kell felvenniük az iskoláktól a nagy érdeklődés miatt. A gyerekek számára fontos, hogy megmutathassák magukat, akkor is ha zsengébb a tudásuk és akkor is, ha meghökkentően érett alkotásokkal rukkolnak ki. Leggyakrabban rajzokat és festményeket hoznak a diákok, bár egyéb technikáktól sem zárkózik el a könyvtár. A megnyitók, melyen diákok, pedagógusok, szülők egyaránt részt vesznek, egyre színvonalasabbak. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: