keresés a weboldalon

Így kezdtük a tanévet!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Így kezdtük a tanévet!

2012 október 01 - hétfő
A mi osztályunk nagyon jó csapat. Zsuzsa néni és Mariann néni nem a könyvek megismertetésével kezdték a tanévet, hanem csapatépítésre utaztunk.

Éppen csak elfoglaltuk helyünket az iskolapadokban, ebéd után már indultunk is Kislengyelbe. Néhányan közülünk most volt távol először szüleitől.

A délután folyamán, egy hosszú túra után megérkeztünk vendéglátóinkhoz, ahol megismerkedtünk a mangalica malac életével. (Társunk is akadt, egy nagy kutya.)

Kincseket kutattunk, felfedeztük a vidéket. Régi cserepeket gyűjtöttünk. Néhány lány segített a vacsora elkészítésében. Mielőtt leültünk vacsorázni, az állatokat etettük meg. Meglestük egy kis árva őzike cumiztatását is.

Sötétben, kalandos úton értünk vissza a szálláshelyünkre, ahol lefekvés előtt egy vidám pizsamaparti részesei lehettünk.  

Másnap senki sem ébredt korán. Délelőtt először a környék növényeivel ismerkedtünk. Mezei virágokat gyűjtöttünk tarka csokorba.

Útközben megfigyelhettünk egy dolgozó olajfúrót (himbát). Ebédig mindenki elkészített egy gyöngyállatot vagy karkötőt. Ebéd után végre a játéké volt a főszerep. Az udvaron található szalmabálába való ugrálás tetszett mindenkinek a legjobban.

Élményekkel telve érkeztünk haza. Nagyon jó volt így kezdeni a sulit!

Bagonyai Botond Mátyás
német két tanítási nyelvű 2.osztályos tanuló
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: