keresés a weboldalon

Így telt az én tavaszi szünetem (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Így telt az én tavaszi szünetem (Diákújság pályázat)

2012 április 20 - péntek
Idén rövid tavaszi szünetet kaptunk, április 5-től 9-ig tartott mindössze. Ezalatt a pár nap alatt nagyon sok mindent csináltam.

Csütörtökön és pénteken apa szülei vigyáztak rám és az öcsémre. A nagymamámmal elmentünk a Nagytemplomba oltárt díszíteni húsvétra. Egész délelőtt ott voltunk. A terítőt nagyon nehezen sikerült feltennünk, mert selyem az anyaga, és állandóan elcsúszott. Délután bevásároltunk az ünnepi ebédhez. Azt követően pedig jött egy kis tanulás.

Pénteken megvettük a virágokat a templomba, beállítottuk őket a vázákba, hogy szombaton a mamának már csak fel kelljen tennie őket az oltárra. Délután esős idő köszöntött be, ezért otthon beszélgettünk, játszottunk.

Szombaton segítettem süteményt sütni, és a ház körül szorgoskodtam. Kikapcsolódásként elolvastam a Rebitől kölcsönbe kapott könyvet, mely egy kisegérről szólt.  Este közösen a családdal tévét néztünk.

Vasárnap reggel misére mentünk az iskola kápolnájába. Utána hazamentünk, és feldíszítettük a tojásfánkat. Ebédre a nagymamáékhoz voltunk hivatalosak, csakúgy, mint apa öccse és a felesége. A kiadós ebéd után jót beszélgettünk, Máté kipróbálta az ajándékba kapott quadját. Hazaugrottunk összepakolni, és öt óra felé elindultunk a Veszprém melletti Nagyvámosra, anya szüleihez. A közel másfél órás utat sokszor megtettük már, nem volt cseppet sem fárasztó. Szerencsésen megérkeztünk, késő estig az unokatestvéremmel játszottam.

Másnap, húsvéthétfőn a dédszüleimet látogattuk meg, majd a templomba mentünk szentmisére. Ebéd után is jöttek még vendégek, a mama nővére és a férje, tőlük is kaptunk ajándékot. Kis együttlét után indultunk hazafelé, mert még tanulás is várt rám otthon.

Nagyon jól éreztem magam a tavaszi szünetben, a húsvéti ünnepek idején. Jó volt végre mással foglalkozni, mint a tanulással. Jó volt együtt lenni a szüleimmel, nagyszüleimmel, rokonaimmal. A nyári szünet szerencsére jóval hosszabb lesz.
 

Beczők Dóra 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

Tartalom megosztása: