keresés a weboldalon

II. Connector Táncfesztivál Veszprémben

Zalaegerszeg címer
Hírek

II. Connector Táncfesztivál Veszprémben

2013 április 25 - csütörtök
2013. március 2-án és 3-án rendezték meg Veszprémben a II. Connector Táncfesztivált. Több mint hatvan tánccsoport összesen háromszázötven koreográfiával lépett színpadra. 12 kategóriában 1500 táncos mérte össze tudását a rendezvényen. Köztük ebben az évben először horvátországi, romániai és szlovák versenyzők is szerepeltek, tehát nemzetközivé vált a mezőny.

Az esemény elnevezése (connector) a szervezők azon szándékára utal, hogy a fesztivál érintkezésbe hozza a legkülönbözőbb táncstílusokat, a klasszikus balettet a hip-hoppal, a néptáncot a breakkel, valamint kapcsolatot teremt a különböző korosztályok és kategóriák között. Szombaton a fellépők modern/kortárs-, látvány-, has-, és formációs társastánc, valamint musical és klasszikus balett stílusban mérték össze tudásukat a fellépők. Vasárnap pedig újabb hat látványos stílusban – diszkó, break, fitnesz, open, hip-hop, akrobatikus rock and roll – versenyeztek az indulók.

A fesztivál fontosnak tartja továbbá a mozgás, a tánc szeretetének- ezzel az egészségre nevelés – terjesztését. A találkozón részt vehet amatőr és profi, gyermek és felnőtt, klasszikus és modern. A szervezők hosszú távú tervei között szerepel egy országos, majd nemzetközi együttműködés, szövetség alapítása, amely szintén a táncművészet népszerűsítését tűzi célul zászlajára.

A zsűri elnöke Lakatos János koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola mestertanára volt. Mi az ír sztepptánc csapatunkkal Open-kategóriában versenyeztünk. Ebben a kategóriában 24 induló volt, mi a 6. helyet szereztük meg. Én kissé igazságtalannak éreztem ezt, mivel ellenfeleink többnyire hiphop, break és akrobatikus rock and roll – formációk voltak. Ír szteppesek csak mi voltunk egyedül, teljesen más műfajt képviseltünk, s nem értettük a zsűri döntését.

    
Nagy Dóra (11.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: