keresés a weboldalon

II. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

II. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás (Videó)

2012 január 23 - hétfő
Megnyílt a II. Zalaegerszegi Sajtófotó kiállítás. Pénteken a Hevesi Sándor Színház aulájában Gyutai Csaba polgármester, Virrasztó Zsolt a Zalai Hírlap főszerkesztője és Bánkúti András fotóriporter mondott köszöntőt. Seres Péter, Pezetta Umberto, Katona Tibor, Ohr Tibor és Varga György képeit február 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Lacika rehabilitációja, a botfai robbanás, Mányoki Attila 35 kilométeres úszása vagy a IV. Zala Open formációs fesztivál… Több mint 100 kép számol be a város legizgalmasabb eseményeiről a sajtófotó kiállításon. Az 5 fotós tárlatának anyagát sok száz képből 3 hónap alatt válogatták össze.

A kiállítás ötletgazdája Seres Péter, a zalaegerszeg.hu fotóriportere, aki a budapesti sajtófotó kiállítás mintájára álmodta meg a zalaegerszegit. Azóta több város is csatlakozott a kezdeményezéshez.

– A tavalyi kiállításunk nemcsak Zalaegerszegen hagyott nyomokat, hiszen Szombathelyen és Veszprémben is rendeztek egy hasonló kiállítást. Úgy tűnik, hogy a munkánk másokra is hatással van – mondta Seres Péter

Bánkúti András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke lényeges fejlődést látott a kiállított munkákban a tavalyi évhez képest. Ohr Tibor Zongorista című képét például irigylésre méltónak nevezte, de értékelte a fotósok szociális érzékenységét is.

Az ünnepélyes megnyitón bemutatták a kiállítás legnagyobb képét, egy mozaikfotót, amely több mint négyezer képkockából áll, és ha a város lakói közelebb lépnek, talán magukra is ráismerhetnek.

A kiállítás megnyitón beszédet mondott Gyutai Csaba polgármester, ami itt tekintető meg:

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: