keresés a weboldalon

Illusztráció-kiállítás az Apáczaiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Illusztráció-kiállítás az Apáczaiban

2010 február 23 - kedd
Faltisz Alexandra legmókásabb meseillusztrációiból nyílt kiállítás az Apáczai ÁMK-ban. A tárlat, mely február 28.-ig látogatható, a mese útja országos rendezvény sorozat részét képezi. A megnyitón Matusnél Gáll Éva programfelelős köszöntötte a megjelent gyerekeket és pedagógusokat, majd dr. Kostyál László művészettörténész méltatta a mesék szerepét a kicsik és nagyok életében. Ehhez kapcsolódóan beszélt a jó illusztrációk ismérveiről is.

– Az illusztráció mindenki figyelmét fel kell, hogy keltse, érdekes, hihető és hiteles. Aki látja, elhiggye, hogy mindez valóban létezhet. Könnyed, játékos világot keltsen életre, mely a mese közönségének szól.

Az ábrázolt figurák szólítsák meg a szemlélőt, általuk tudjon meg többet a világról és önmagáról is, hiszen valamennyiünkben van egy kicsi csalafintaság, lustaság, hősiesség – mondta többek között Kostyál László, aztán az érdeklődők meggyőződhettek, hogy a művésznő rajzai rendre megfelelnek a nevezett kitételeknek.

Faltisz Alexandra egyébként mindezidáig 37 könyvben működött közre, és sikereket ért el nemzetközi megmérettetéseken is illusztrációval és animációs filmmel.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: