keresés a weboldalon

In memoriam (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

In memoriam (Videó)

2016 május 06 - péntek
Mert az úgy van… címmel kiállítás nyílt Gábriel József festőművész emlékére a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. Június 3.-ig az alkotó elmúlt 40 évének munkáiból láthat válogatást a közönség. A kiállításon Balaicz Zoltán polgármester mondott köszöntőt.

Negyven különböző technikával készült festmény és grafika mutat teljes képet Gábriel József művészetéről. Az alkotások műgyűjtők tulajdonában vannak, így most több olyan kép is előkerült, amit még egyetlen kiállításon sem láthatott a közönség.

Mint Dr. Kostyál László művészettörténész fogalmazott: a tárlatnak köszönhetően most egy különleges művészpálya bontakozik ki a közönség előtt.

Zalaegerszeg képzőművészeti életében Gábriel József jelentős szerepet töltött be. Ezért 2007-ben a város Pro Urbe díjjal jutalmazta. A művész 1990-ben költözött Amerikába, de minden évben hazalátogatott.

Felesége, Janice Gabriel szerint képei sok mindent elárulnak róla.

A Gábriel József művészpályáját felölelő kiállítás képeit fotók segítségével archiválja a Göcseji Múzeum. Ettől kezdve az életmű kutatható lesz minden érdeklődő számára.

DZsu/K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: