keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Indul a nyári színházi évad

Zalaegerszeg címer
Hírek

Indul a nyári színházi évad

2006 május 23 - kedd
Idén nyáron is sokszínű programokkal várja az érdeklődőket az Erdei Színház, és az Egervári Várszínház. Merő Béla, a Zalai Nyári Színházak Kht. ügyvezetője sajtótájékoztatón számolt be a tervekről.

Gazdaságilag nehéz évad előtt állnak, ám szakmai szempontból előrelépések történtek. Sikerült megállapodniuk a Budaörsi Játékszínnel, akik Heltai Jenő Néma Levente című vígjátékát állítják színpadra az Alsóerdőn. Merő Béla elmondta, hogy ez egy vendégjáték, csakúgy, mint az Egerváron játszott Csrdáskirálynő, amit a Turay Ida Színház társulata ad elő. A többi darab a Zalai Nyári Színházak saját produkciója, illetve közös bemutatója a Békés Megyei Jókai Színházzal és a kecskeméti Katona József Színházzal. Az Alsóerdőn a nyár folyamán így három darab fut majd. A már említett Néma Leventén kívül Camoletti „Boldog születésnapot” című polgári komédiáját, és Gozzi „A szarvaskirály” című, kicsit populáris, kicsit „arcul ütős” művét nézhetik meg az érdeklődők.

Merő Béla utalt arra is, hogy a következő esztendőkben komoly átalakítások várhatók az erdőn, hiszen a város egy rekreációs központot szeretne kialakítani a volt napközistábor helyén. A színháznak természetesen lesz helye az új komplexumban, sőt az elképzelések szerint a színpad és a nézőtér lefedhető lenne. Erre nagy szükség is van, mert az utóbbi években a hűvös nyarak jó pár nézőt elriasztottak.

Egerváron szerencsésebb a helyzet, hiszen a nézőtér fedett, ezért előre is tudnak közönséget és csoportokat szervezni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a július 10-i Csárdáskirálynőre már rengeteg jegyet eladtak. Ezen kívül még egy velencei komédiát láthat majd a közönség. Thuróczy Katalin ” Carlettoja” a Zalai Nyári Színházak Kht. ősbemutatója lesz Merő Béla rendezésében, melyet majd a Budaörsi Játékszínben tovább játszanak. Jövőre a színjátszás Goldonira emlékezik, s ezzel a darabbal szeretnének a zalaiak tisztelegni – történetben még pályakezdő – Goldoni előtt.

Az ügyvezető elmondta: örülnek, hogy a megyei és a városi önkormányzat is megemelte a támogatásukat, ám az sajnálatos, hogy a kulturális tárcától két millió forinttal kevesebbet kaptak az eddigieknél. A Nemzeti Kulturális Alap, pedig egyáltalán nem támogatta a színházat. Ennek ellenére, ha szűkösen is, de mindent megtesznek a színvonalas produkciókért.

Nagy Ferenc, a színház közönségszervezője elmondta, hogy idén az Erdei Színház előadásaira lehet bérletet is váltani (három előadásra 3500 forint), a jegyek pedig 1000 és 1800 forintos árkategóriában mozognak mindkét helyszínen. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: