keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Indul az U19-es női EB

Zalaegerszeg címer
Hírek

Indul az U19-es női EB

2005 július 15 - péntek
2005. július 20-31. között hazánkban rendezik a női U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot, melynek keretében a ZTE-stadionban és az andráshidai pályán is láthatnak mérkőzéseket a focirajongók. A részletekről a minap tartottak sajtótájékoztatót az illetékesek.

Az MLSZ képviseletében Kovács Edit, a zalaegerszegi és Tomka János, az andráshidai pálya rendezvényigazgatói elmondták: a zalai megyeszékhelyen problémamentesen haladnak az előkészületek, hiszen a helyi szervezők mindent elkövetnek az itteni programok zavartalan és összehangolt lebonyolítása érdekében. Bíznak benne, hogy a sikeres rendezés hozzájárul majd a 2012-es horvát-magyar közös Európa-bajnokság elnyeréséhez és a mostani eseménynek köszönhetően tovább erősödik a női foci ázsiója a régióban. Kugler László, az önkormányzat sportbizottságának elnöke közölte: a megmérettetésen összesen nyolc csapat vesz részt, melyek közül több – így például a francia, az orosz, a skót és a svájci – válogatott Zalaegerszegen is pályára lép. Az első mérkőzéseket 2005. július 20-án rendezik, ekkor Andráshidán a francia-orosz mérkőzést, míg a ZTE-stadionban a skót-angol rangadót tekinthetik meg az érdeklődők. A mieink először 2005. július 25-én „meccselnek” Zalaegerszegen, Markó Edina szövetségi edző tanítványai ekkor a svájci válogatottal mérik össze erejüket. A két elődöntőnek (2005. július 28.) és a döntőnek (2005. július 31.) is a zalai megyeszékhely ad otthont, s ezeket az összecsapásokat az Eurosport élőben fogja közvetíteni.

A szervezőbizottság helyi fiatalokból és a ZTE utánpótláscsapatainak tagjaiból minden válogatottnak szurkolótábort szervez, akik lelkesíteni és buzdítani fogják a díszes EB-trófeáért küzdő hölgyeket, tudtuk meg Józsi Györgytől, a sportiroda vezetőjétől. A mérkőzésekre egyébként nem kell belépőt váltani, de a nézőszám dokumentálás miatt minden szurkoló kapni fog egy tikettet az UEFA illetékeseitől.

Tartalom megosztása: