keresés a weboldalon

Indulhat a Mindszenty-zarándokközpont program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Indulhat a Mindszenty-zarándokközpont program (Videó)

2016 február 12 - péntek
Mindszenty József Múzeumot és Zarándokközpontot hoznak létre Zalaegerszegen, melyhez a kormány közel 5,7 milliárd forint támogatást nyújt. A beruházáshoz komplex kulturális-, vallási- és turisztikai fejlesztések is kapcsolódnak.

Mindszenty József az egyik legmeghatározóbb alakja volt Zalaegerszegnek, akit itthon és külföldön egyaránt elismertek. Ahogy Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazott, olyan történelmi, illetve egyházi személyiségről van szó, akinek kultusza mindmáig él. Őrzik emlékét azok is, akik még hallhatták prédikációit.

A rendelkezésre álló pénzből nemcsak a Mindszenty életét bemutató múzeum készül el, hanem hozzá kapcsolódóan megújul a Göcseji Múzeum, a Mária Magdolna Plébánia Templom és a Kvártélyház is. A botfai Erdődy-Hüvös- kastélyt pedig zarándokszállássá alakítják át.

– Nagyon fontos tény az, hogy időközben a Vatikánban zajlik Mindszenty József boldoggá avatási szertartásának előkészítése – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

A beruházásnak köszönhetően olyan felújítások lesznek a városban, amelyekre az elmúlt évtizedben nem volt példa. A munkálatok jövőre kezdődnek és várhatóan 2018-ban fejeződnek be.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: