keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Infocentrum épül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Infocentrum épül

2009 május 11 - hétfő
Közel 600 millió forintos EU-támogatással új Infocentrum épül Zalaegerszegen, a BGF pénzügyi és számviteli karának zalaegerszegi intézetében. A mintegy 1513 négyzetméter alapterületű, háromemeletes, teljesen akadálymentesített, geotermikus energiát hasznosító épület kialakításával a kor követelményeinek megfelelő létesítmény jön létre.

A részletekről a főiskolán tartott sajtótájékoztatón Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora beszélt. Mint elhangzott, a teljes költséghez 10-10 millió forinttal járul hozzá a megyei önkormányzat és Zalaegerszeg városa is. Az Infocentrum földszintjén a tanszéki könyvtár, tanulmányi labor és kutatószobák kapnak helyet, az első emeletre tantermek költöznek, a tetőtér pedig tudományos konferenciák, rendezvények helyszínéül szolgál majd.

Mint a rektor fogalmazott, a beruházásnak köszönhetően 2010 szeptemberétől az intézetben komplexebb, eredményesebb oktatás valósulhat meg, hiszen a kutatási eredmények azonnal beépíthetővé válnak a tananyagba. A korszerűbb körülmények lehetővé teszik azt is, hogy a végzősök előnyösebb pozícióba kerülnek a munkaerőpiacon.

Dr. Gyimesi Endre polgármester szerint a városnak kötelessége csatlakozni egy ilyen fontos felsőoktatási projekthez, egy magasabb szintű tudásbázis kialakítása érdekében.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: