keresés a weboldalon

Informatikai laborral gazdagodott a Csány László szakközépiskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Informatikai laborral gazdagodott a Csány László szakközépiskola (Videó)

2015 február 12 - csütörtök
Informatikai labort avattak csütörtökön a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában. A termet a legkorszerűbb számítógépes rendszerrel szerelték fel. A fejlesztés városi összefogás nyomán valósult meg – hangzott el az ünnepi rendezvényen. Az avatáson jelen volt Balaicz Zoltán polgármester, Rigó Csaba kormánymegbízott és Vigh László országgyűlési képviselő.

A szakközépiskola vezetése felismerte, hogy a gyakorlati és az elméleti képzést párhuzamosan, duális rendszerben kell oktatni – hangsúlyozta ünnepi beszédében Bali Zoltán. A képviselő hozzáfűzte: a városban működő vállalkozásoknak szakképzett munkaerőre van szüksége és ebben az intézményben a fiatalok piacképes, innovatív végzettséget szerezhetnek.

A fejlesztést több mint 1 millió forintból valósították meg, de eszmei értéke ezen túlmutat – ezt már Rigó Csabáné, iskolaigazgató emelte ki.

Az avatóünnepség után a tanulók birtokba vették az új labort és már bütykölni is kezdtek.

A tantermet 14 számítógéppel, ugyanennyi táblagéppel, valamint mérőműszerekkel és különböző informatikai eszközökkel szerelték fel. Az iskolában az alapítványi bál bevételéből még egy számítógépes tanműhelyt létesítenek várhatóan év végéig.

M.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: