keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ingatlanbefektető vette meg a Zalahús többségét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ingatlanbefektető vette meg a Zalahús többségét

2005 március 19 - szombat
A vaduzi offshore paradicsomban bejegyzett Gibrela Ltd. A többségi tulajdonosa a Zalahús többségét megvásárló Re-N Kft.-nek – írja szombati számában a Népszabadság, majd így folytatja: A Zalahús korábbi vezérigazgatója, Farkas Imre két hete adta el 72 százalékos részesedését, ám a vevőről akkor és azóta is csak annyit mondott: „tőkeerős, országos működésű szakmai befektető”. Azt már a vevő megbízottja, Fekete László – az Alföldi Gabonaipari Rt. volt vezetője – közölte, hogy a vásárló a Re-N.

Az országos napilap azt írja: a cégkivonat szerint a Re-N egy ingatlanhasznosító cég, amelynek többségi tulajdonosa a vaduzi Gibrela Ltd. Eme társaság háttere egyelőre nem ismert. A Re-N kisebbségi tulajdonosa, illetve a vaduzi társaság megbizottja Dolgos Miklós, aki ugyan nem kívánt nyilatkozni a Népszabadságnak, de a lap információi szerint nem ő a valódi háttérember. Noha a vevő úgy véli, nem az ingatlanok miatt vásárolták meg a nagy múltú húscéget. Mint a szerzők írják, viszont tény: a Gibrela mintegy fél tucat más magyarországi társasága szintén ingatlanos tevékenységű. Piaci szereplők nem csodálkoznának, ha a Zalahús jelenlegi helyzetében már csak egy ingatlanos látna fantáziát a társaságban, de a vevő állítólag ezt azzal cáfolja, hogy nem ingatlanokat, hanem céget vett.  Fekete László azt közölte: Dolgos Miklós, a Re-N ügyvezetője azzal bízta meg hogy hosszú távú működésre készítse fel a céget. A Zalahús üzemei jelenleg csak húszszázalékos kihasználtsággal működnek: a Zalabaromfinak heti ötven tonna húskészítményt gyártanak.
A Zalahúsnál a múlt héten nyolcvannégy embert bocsátottak el, így jelenleg csaknem ötszázan dolgoznak a cégnél – írja a Népszabadság. A létszámcsökkentéssel kapcsolatban annyi derül ki, hogy elképzelhető, de ennek mértékéről és idejéről még egyelőre nem tudni.

Tartalom megosztása: