keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ingatlankezelők találkoztak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ingatlankezelők találkoztak Zalaegerszegen (Videó)

2011 május 05 - csütörtök
Hogyan hajthatják be a követeléseiket a szociális bérlakások, önkormányzati ingatlanok kezelői? – erről tartottak konferenciát a Termálfaluban. Az ország minden tájáról érkeztek szakemberek, hogy információkat és tapasztalatot cseréljenek a témában, és megvitassák a megoldási lehetőségeket.

Az önkormányzati lakásokban élők több mint fele tarozik a LÉSZ kft-nek, összesen 170 millió forinttal. A lakásokat a bérlők sok esetben lakhatatlan állapotban hagyták maguk után, újabb több milliós kárt okozva az önkormányzatnak. Április 15-én Zalaegerszegen is megkezdődtek a kilakoltatások.

A Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége aktív résztvevője a lakástörvények és ingatlanjoggal foglalkozó törvények megalkotásában. A konferencián, gyakorlati tanácsokat adtak a kilátástalannak tűnő problémában. Úgy vélik, a kilakoltatási moratóriumok meghosszabbítása csak súlyosbítja a helyzetet. Hangsúlyozták a kezelő- üzemeltető szervek és az önkormányzatok közös munkájának fontosságát.

Keresztély Dezső elnök, MIGSZ:

„Az önkormányzat részéről is a mennyiben szükséges a kilakoltatásokat vagy egyéb más eljárásokat fel kell pörgetni és határozottan ezt végre kell hajtani a rendesen fizetők érdekében.”

Gyutai Csaba polgármester elmondta, szakemberek segítségével igyekeznek olyan megoldást találni, ami a város és az önkormányzati tulajdonú bérlakásokban élők érdekeit is szem előtt tartja. De ehhez a lakók szemléletbeli változása is szükséges. A bérlakást a város ugyanis nem ajándékba adja.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: