keresés a weboldalon

Innovációs konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Innovációs konferencia (Videó)

2015 szeptember 17 - csütörtök
Innovációs konferenciát tartottak csütörtökön Zalaegerszegen az Arany Bárány Hotelben. Az Innotech nevű tanácskozást tizedik alkalommal rendezték meg, idén a Mobilitási hét részeként. Középpontjában ezúttal az elektromos közlekedés, a megújuló energiák felhasználása és a kutatás-fejlesztési irányvonalak álltak. A rendezvényt Rigó Csaba, Zala megye kormánymegbízottja nyitotta meg.

A Zalavíz Zrt. több ezer köbméter biogázt állít elő naponta. Ezzel tankolják járműflottájukat és a helyi volántársaság 10 autóbuszát. Az innovatív fejlesztés egyedülálló Magyarországon – hangsúlyozta Delacasse László, a Zalavíz Zrt. szennyvíz ágazatvezetője.

Ilyen élenjáró példákat sorakoztattak fel az Innotech konferencián. Az egyedi ötletek megvalósítására számos pályázati forrás áll rendelkezésre. Ezekről is tájékoztatták a résztvevőket.

A tanácskozást elsősorban szakmai céllal szervezték meg – mondta el Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnöke.

A rendezvényen az érdeklődők előadást hallhattak az egyedi ötlet levédésének fontosságáról, az e-mobilitásról és a térségi vállalkozások körében végzett innovációs felmérés eredményéről. A konferencián részt vettek a Ganz Szakközépiskola elektronikus és informatikus osztályának tanulói is, akik kérdésekkel fordultak a szakemberekhez.

A Mobilitási hét részeként egyébként csütörtökön a CIVINET, a magyar közlekedési problémákra megoldást kereső szervezet is fórumot tartott Zalaegerszegen.

M.Zs./N.G.

 

 

Tartalom megosztása: