keresés a weboldalon

Innovációs nap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Innovációs nap (Videó)

2020 október 02 - péntek
Sofőr nélkül drifteltek autók a ZalaZONE járműipari tesztpályán rendezett innovációs napon. A programon látványos bemutatókat tartott az a három egyetem, melyek a jövőben kutatás-fejlesztést végeznek a létesítmény területén.

További beruházásokkal bővül a Kutatási és Technológiai Központ. Segítségével, a szakmával foglalkozó egyetemisták a gyakorlatban is kipróbálhatják elméleti vizsgálataik eredményét.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter:

Zalaegerszegen az 1970-es évek óta vannak különböző felsőoktatási intézmények. Balaicz Zoltán polgármester szerint a tesztpálya még vonzóbbá teszi számukra a várost.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Az innovációs napon négy helyen is ünnepeltek. Felavatták a Dr. Michelberger Pál utat, majd letették egy kutatóépület és előadóépület alapkövét.

dr. Gelencsér András rektor, Pannon Egyetem:

A rendezvény végén az egyetemi tesztpályánál vágtak szalagot az elöljárók. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi, a Széchenyi, valamit a Pannon Egyetem tanulói tartottak bemutatót a frissen átadott pályán.

Az önjáró autók és drónok látványos mozzanatokkal tarkított produkciói is hozzájárultak a program fő céljához. Ahhoz, hogy a járműipari tesztpályát körülvevő innovációs rendszert a nagyközönség is megismerje.

N.J./E.K.

Fotó: Seres Péter

 

Tartalom megosztása: