keresés a weboldalon

Interaktív utastájékoztatás a zalaegerszegi buszokon (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Interaktív utastájékoztatás a zalaegerszegi buszokon (Videó)

2013 május 24 - péntek
A nyugat-dunántúli régióban a Zalaegerszeg, Győr és a Vasi Volán alkotta konzorcium összesen 600 millió forintnyi pályázati támogatást nyert a közösségi közlekedés fejlesztésére. Az összeg fele Zalaegerszegre kerül – a részletekről pénteken számoltak be a városházán.

Zalaegerszegen 300 millió forintot költenek egy interaktív utastájékoztató rendszer kialakításra a helyi járatokon – ezzel régi lemaradást igyekeznek behozni. Gyutai Csaba a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: mindez a komfortosabb és kényelmesebb utazást szolgálja. A buszokat például jeladókkal szerelik föl, így az utasok pontosan tájékozódhatnak az egyes megállóhelyekről, a csatlakozásoktól, az átszállási lehetőségekről. Mindeközben a diszpécserközpontban is követhetik a járművek mozgását, és ha kell, beavatkozhatnak.


Győrben egyébként már sikeresen működik egy olyan rendszer, amit Zalaegerszegen terveznek; a Rába-parti városban most a kerékpáros közlekedés fejlesztésére koncentrálnak. Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere arról számolt be, hogy 150 millió forintot fordítanak a kerékpáros közlekedés fejlesztésére. Ez – a kerékpárút-hálózat bővítése mellett – azt jelenti, hogy 23 dokkoló állomáson összesen 225 biciklit lehet majd kölcsönözni, a fizetést pedig sms-ben lehet megoldani. 
A Vasi Volán ugyancsak 150 millió forintot fordít arra, hogy 185 helyi járatán építsen ki dinamikus utastájékoztató rendszert – mondta Papp László vezérigazgató. Emellett több településen kisebb-nagyobb felújításokat végeznek az autóbusz-állomásokon.
Ami a Volán társaságok átszervezését illeti: a hat megyét irányító régiós központ Szombathelyre került – azonban minden megyei Volán megőrizte gazdasági önállóságát.
yr/T.S.

Tartalom megosztása: