keresés a weboldalon

Internet a könyvtárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Internet a könyvtárban

2010 április 01 - csütörtök
Véget ért az „Internet Fiesta” 2010-es egy hetes országos rendezvénysorozata, melynek Zalaegerszegen a József Attila Városi Könyvtár volt a bázishelye. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kezdeményezte program minden korosztályt igyekezett megszólítani az internet használat, mint ismertszerzési mód és az esetleges veszélyek szűrésének lehetősége kapcsán, tájékoztatott Nitsch Erzsébet, a könyvtár igazgatója.

– A felhasználóknak kell szelektálni, segítséget ebben tudunk adni, de a szűrést mindenkinek magának kell megtanulni legjobb belátása szerint – mondta az igazgató. – Dilemmát jelentett számunkra, hogy mennyire szabad felhívni a tanulók figyelmét az internettel kapcsolatos negatív dolgokra.

Végül úgy döntöttünk, hogy rendszerbe foglalva hasznos lenne erről beszélni. Így a Landorhegyi – iskola 7 – 8. osztályosai számára Molnárné Musta Mónika, a rendőrség bűnmegelőzési csoportjának munkatársa tartott tájékoztatót, melynek reméljük a fiatalok előbb – utóbb hasznát látják majd. Az alsósok számra az internetet, mint ismeretszerzési lehetőséget mutatta be az Izsák és az Öveges ÁMK – ban tartott rendhagyó órákon Horváthné Jóna Mária könyvtáros.

Mostanában kezdenek terjedni azok a speciális könyvek, melyekhez internetes oldalak is csatlakoznak, így téve teljessé az ismeretszerzés. Ezen számítógépes programokkal ismerkedtek nagy örömmel a gyerekek. Sok érdekes feladatot, filmbejátszást láthattak. A program hibája, hogy egyelőre még csak angol nyelven olvashatók a csatlakozó honlapok.

(Zala-Lap, B. K. )

Tartalom megosztása: