keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Intézmény felújítások ( Videó )

Zalaegerszeg címer
Hírek

Intézmény felújítások ( Videó )

2015 augusztus 19 - szerda
Több 10 millió forintot fordított intézményi felújításokra ezen a nyáron Zalaegerszeg önkormányzata. Ezek többsége már befejeződött, ám már nyilvánvaló, hogy ahol még nem végeztek, ott is zökkenőmentesen kezdődhet az új tanév.

A megyeszékhelyi iskolákban, óvodákban és bölcsődékben az elmúlt időszakban több karbantartási feladattal végeztek a szakemberek. A Liszt iskolában például a tornatermet újították fel, amit a város 6 millió forinttal támogatott. A rekonstrukciók – kisebb nagyobb mértékben – a város valamennyi oktatási-nevelési intézményét érintették.

A Petőfi iskolában egyebek mellett a vizesblokkok felújítására, valamint a villany-, víz-, és szennyvízvezetékek cseréjére volt szükség. A munkálatokat az önkormányzat mintegy 6 millió forinttal támogatta.

Az óvodák és a bölcsődék sem maradtak ki a nyári felújításból. A Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék valamennyi tagintézményében kicserélték a nyílászárókat, melyre 10 millió forintot kaptak fedezetül. Az év végéig további három intézményben, az Ady iskolában, a Kölcsey gimnáziumban és a Landorhegyi óvodában mintegy 300 millió forintos beruházás valósul meg.

V.D. / N.G.

Tartalom megosztása: