keresés a weboldalon

Intézmények felújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Intézmények felújítása (Videó)

2015 július 10 - péntek
Folyamatosak az iskolák, óvodák és bölcsődék felújítása a nyáron. Az önkormányzat több 10 millió forintot fordít az intézmények karbantartására azért, hogy szeptemberben megújult körülmények között fogadhassák a fiatalokat.

A Liszt iskolában a többek között a tornatermet újítják fel. Erre az intézményre idén nyáron több mint 6 millió forintot költ a város. Zalaegerszeg más iskoláiban is jelentős rekonstrukciót végeznek a szakemberek. Többek között fejlesztik az informatikai rendszert, felújítják a vizesblokkokat és ahol szükséges, kicserélik a nyílászárókat is –tudtuk meg Balaicz Zoltán polgármestertől.

Az óvodákban jellemzően a vizesblokkok használódtak el. A Kodály utcai óvodában például közel 6 milliót költ ennek rendbetételére az önkormányzat.

Nem maradnak ki a sorból a bölcsődék sem, melyekre mintegy 10 milliót fordítanak. Ezekben az intézményekben a nyílászárók cseréje, a villamos hálózat felújítása és a teraszárnyékoló ponyvák cseréje vált halaszthatatlanná.

Az önkormányzat következő nagy beruházása a tervek szerint az andráshidai új óvoda megépítése lesz. Ezt pályázati támogatással várhatóan 300 millió forintból valósítják meg. Emellett terveznek még egy átfogó felújítást, ami a Landorhegyi óvodát érinti.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: