keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Intézményfelújítások nyáron

Zalaegerszeg címer
Hírek

Intézményfelújítások nyáron

2006 június 20 - kedd
A nyári hónapokban sem lesznek zárva az egészségügyi, kulturális és oktatási intézmények, ugyanis mintegy 270 millió forintos értékben felújítási munkák kezdődnek Zalaegerszegen – fogalmazott sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester.

Gondot jelent több helyen a csapadékvíz elvezetése, ezért 12 oktatási intézményben szigetelési rekonstrukcióra kerül sor a következő hónapokban: a Kölcsey-gimnázium aulája feletti tetőn, a Teleki Blanka Kollégium B épületének teljes tetőfelületén, a Széchenyi SZKI irodái és a műhelyek feletti tetőn, a Ganz SZKI-ben tantermek és a tornatermi öltözők tetőit szigetelik. Sor kerül még rekonstrukciós munkákra a Napsugár Úti Óvoda medencéjénél, az Eötvös-iskola teljes tetőfelületén, a Pálóczi-iskola kamaraterménél és a Petőfi-iskola tornaterme, valamint a kazánháza feletti tetőn. Szigetelik a tetőt a Petőfi úti, az Űrhajós úti, a Napsugár úti bölcsődékben és a Landorhegyi gyermekorvosi rendelők felett.

A művelődési intézmények közül a Gönczi ÁMK-ban befejeződik az étterem kialakítása, mintegy 30,5 millió forintos önkormányzati beruházásban. Az Apáczai ÁMK-ban az önkormányzat kiegészített egy 5 milliós pályázati pénzt még három millióval, ebből az összegből megvalósul az aula megújulása, a bútorzat cseréje. Megkezdődik a lakosság közreműködésével az Ady Filmcentrum homlokzati felújítása is.

A nyári hónapokban a Petőfi Úti Bölcsőde átfogó felújítása is megtörténik, átépítik a két udvart és új játszóeszközöket is felszerelnek. A Napsugár Úti Bölcsődében megkezdődik a vizesblokk teljes cseréje. Az óvodák közül felújítási munkákat végeznek: a Landorhegyi-óvodában a teljes magastető héjazatát felújítják, a Szent Család Óvodában pedig a konvektoros fűtést központi fűtésre cserélik. A Szent László Úti Óvoda magastetőt kap és közösségi házi funkciót alakítanak ki a lakókörnyék idős polgárainak kérésére. A tervek már elkészültek.

Gyutai Csaba alpolgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a  intézmény-felújítási és beruházási munkákat zalaegerszegi cégek, vállalkozók végzik. Az általános iskolai felújítási munkák közül kiemelte a Landorhegyi iskolában megkezdődő munkákat és az Öveges ÁMK vizesblokk felújítását. A középfokú oktatási intézményekben is felújítások kezdődnek a következő hetekben: a Csány SZKI-ben fűtési rendszer átalakítása, a Zrínyi-gimnáziumban padlóburkolatok cseréje, a Kölcsey-gimnáziumban pedig egy balesetveszélyes és elavult tantermi kopolit üvegfal rekonstrukciója valósul meg. Megtörténik a Páterdombi SZKI víziközmű rekonstrukciója is.

Az alpolgármester elmondta még: várják a Griff Bábszínház pályázatának elbírálását. A bábszínház a KISZÖV-székházban kap majd helyet, az épület teljes felújítása is megtörténik. A terveket Vadász György Kossuth-díjas építész stúdiója készítette el. Az elképzelések szerint a földszinten gyermekek számára játszóházat alakítanának ki, az emeleten pedig, ahol jelenleg irodák vannak, a bábszínház kapna helyet. Mindez csak akkor valósulhat meg, ha az önkormányzat által benyújtott címzett támogatási pályázatot elfogadják. A beruházáshoz szükséges önrésszel a város rendelkezik.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: az év közben fellépő, halaszthatatlan felújításokra 15 millió forintos vis major kerettel rendelkezik az önkormányzat. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: