keresés a weboldalon

Irány Rió (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Irány Rió (Videó)

2016 július 29 - péntek
Elbúcsúztatták a riói olimpiára készülő Tátrai Miklóst ma délelőtt a zalaegerszegi lőtéren. A sportlövőt nevelőegyesületének képviselői mellett családja, barátai és a város elöljárói látták el útravalóval és jókívánságokkal.

Tátrai Miklós februárban, a győri sportlövő Európa-bajnokságon biztosította be riói szereplését. Az élete első ötkarikás versenyére utazó sportoló felkészülése nagy részét – a hazai és a külföldi edzőtáborokon kívül – a zalaegerszegi lőtéren végezte. Mint mondta, készen áll a megmérettetésre.

Zalaegerszeget 1996 óta szinte minden olimpián képviselte egy-egy sportoló – emlékezetett Balaicz Zoltán. Velük együtt ezután Tátrai Miklós is példaképként szolgálhat a jövő generációinak – tette hozzá a polgármester.

Bár az olimpikon jelenleg a Budapest Honvéd csapatát erősíti, pályafutását a Göcsej SE-ben kezdte. Nevelőegyesületénél természetesen büszkék egykori tanítványuk sikereire – hangsúlyozta Góra Balázs, a Zalaegerszegi Polgári Lövész Egylet elnöke.

A sportlövőnek csupán egy hete lesz az alkalmazkodásra, mivel a játékok első napján, augusztus hatodikán már rajthoz áll. Bemutatkozása a légpisztolyos versenyszámban magyar idő szerint este hat órakor lesz.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: