keresés a weboldalon

Irodalmi vetélkedő az Öveges ÁMK-ban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Irodalmi vetélkedő az Öveges ÁMK-ban

2009 május 19 - kedd
Rumini, azaz Berg Judit tollából született kisegér, kalandjaiból rendeztek vetélkedőt az Öveges ÁMK könyvtárában. A városi és városkörnyéki iskolák 10 legjobbja jutott a többfordulós játék döntőjébe, ahol a zsűri elnöke maga az író volt.

Domján István igazgató és Vonyóné Pass Márta könyvtáros elmondták, immár másodszor rendeznek irodalmi vetélkedőt, a népszerű szerző műveiből. Céljuk az olvasás megszerettetése, útmutatás az értékes irodalom felé, és a kortárs gyermekirodalom minél jobb megismertetése a tanulókkal. Így esett a választás Berg Judit könyveire.

A téma alapján a 4-5. osztályosok számára írták ki a versenyt, melyen az első helyezést az Egervári László Általános Iskola zalaszentiváni csapata nyerte el. Őket követték az Öveges ÁMK „Szélkirálynői”, illetve a Petőfi iskola diákjai. A hazai intézmény egyébként öt csapattal jutott a döntőbe és mérte össze tudását a zalaszentiváni és zalaegerszegi (Petőfi, Liszt, Landorhegyi) tanulókkal.

A győztesek könyvutalványt kaptak a polgármesteri hivatal kulturális bizottsága támogatásával megvalósuló vetélkedő végén. A programot az írónővel való kötetlen beszélgetés zárta, az iskola aulájában a gyerekek által készített, Rumini zúzmaragyarmati történeteit megelevenítő rajzokból nyílt kiállítás.

Berg Judit elmondta, mint író most jár először Zalaegerszegen. Egyébként nagyon sűrű, 2010 végéig betáblázott a programja. Vannak iskolák, ahol könyveit felvették a kötelező olvasmányok közé és gyakran hívják író – olvasó találkozókra. Tervei között szerepel, hogy az óvódásoknak és kisiskolásoknak szóló mesék után a nagyobb gyermekeknek is írjon történeteket.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: