keresés a weboldalon

Iskola-napok a Petőfiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Iskola-napok a Petőfiben

2011 március 15 - kedd
Kiállítások, nyílt tanítási órák, tanulmányi versenyek és ünnepség is szerepelt a Petőfi-napok programjai között. A múlt héten rendezték meg az intézményben az iskolanapokat, melyek idén először három naposra nyúltak.

– Több évtizedes hagyományai vannak a Petőfi-napoknak. Idén az az újdonság, hogy mostantól három napos rendezvénysorozatot kínálunk a diákoknak. Azért van erre szükség, mert nagy az igény a gyerekek részéről a kötetlenebb programok iránt. Jó alkalmat kínálnak az iskolanapok a diákok megmutatkozására, de hívunk természetesen vendégeket is – árulta el Makovecz Tamás, a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója. – A programok kitalálásában nagy segítséget nyújtanak a diákok. A diákönkormányzat tagjai javaslatokat tesznek, melyekhez igazodik az iskola vezetése.

A Petőfi-napok keretében iskolatörténeti kiállítás nyílt az intézményben, de betekintést kaptak a gyerekek az I. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállításba is, amely egy időre az iskolába költözött. A megnyitón az alkotók is részt vettek.

Ugyancsak nagy érdeklődés kísérte az Angolra Hangolva címet viselő rendhagyó énekórát, melynek keretében Steve Jones, folkénekes énekeltette meg a fiatalokat, valamint Kocsárdi Gergely és Balázs Zsolt élménybeszámolóját. A városi versenyek között szerepelt idén szavalóverseny – természetesen Petőfi verseit felvonultatva -, matematika, angol és német nyelvi verseny.

A Petőfi-napok az iskola tanulóinak ünnepi műsorával zárultak.

F.M.

Tartalom megosztása: