keresés a weboldalon

Ismét benépesülhet az egykori iskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ismét benépesülhet az egykori iskola (Videó)

2012 február 21 - kedd
Idősotthont alakítanának ki a Pais Iskolából. A tervek már készen vannak, a beruházáshoz szükséges pénzt pályázati úton szeretné megszerezni a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend. Az egyházi szervezetnek közel 2 milliárd forintra van szüksége az idősellátó kiépítéséhez.

Üresen áll az egykori Pais Iskola épülete. Az 5000 m2-es területen teljes átépítést valósítana meg az egyházi szervezet. Új szigetelést és nyílászárókat kapna a kicsit leromlott épületegyüttes és a belső teret is átalakítanák. Hat ütemben valósulna meg a beruházás, amelyhez a tanulmányok már készen vannak.

Az intézmény körülbelül 90 dolgozónak ad majd munkát és öt ellátási területén mintegy 480 idős ember ellátásához járulhat hozzá- tudtuk meg Marx Gyulánétől, a Mindszenty Iskolában működő idősotthon vezetőjétől.

A hazai források mellett külföldi, egyházi forrásokra is számítanak a beruházásokhoz. A város önkormányzata az épületet biztosítja az intézmény számára- mondta el érdeklődésünkre Balaicz Zoltán alpolgármester.

A beruházás első ütemét – amennyiben a pályázaton nyernek – áprilisban kezdhetik el. A teljes átépítés várhatón 2-3 évet vesz igénybe.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: