keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ismét Családfesztivál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ismét Családfesztivál

2008 szeptember 28 - vasárnap
Október 4-én, szombaton kerül sor az idei évi Családfesztiválra, melyet a Mindszenty-iskolában rendeznek meg. Az esemény délelőtt 10 órakor kiállítás-megnyitóval kezdődik, ezen a Ganz-Munkácsy szakképző iskola tanulóinak munkáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A felnőtt és ifjúsági programok mellett nem feledkeztek meg a szervezők a kicsikről sem, őket játszó- és kézművesek háza várja: fafaragás, agyagozás, marcipán-és tésztakészítés, délután, pedig bábszínház.

– Idén lesz tizenöt éves a Családfesztivál, vagyis a felnőtté válás küszöbére érkezett, így nem is lehetne szebb és jobb programja, mint a felnőtté válás gondjai, örömei a fesztivál előadásain keresztül – tájékoztat dr. Marx Gyuláné, a rendezvény szervezője. – Négy kérdésre keressük a választ, ezek a fiatalság életkezdési nehézségei, társadalmi, szociális, lelki problémái. A fiatalok közül egyesek sokáig tanulnak, mégsem tudnak elhelyezkedni a szakmájukba, miért?

Későre csúszik a házasságkötés, a családalapítás ideje, kötnek-e egyáltalán házasságot a fiatalok? Van-e kapaszkodó a könyörtelenül profitorientált gazdaságban? Elavulttá váltak a régi példakép-egyéniségek? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, meghívott vendégeinkkel: Tőkéczki László történésszel, Schaffer Erzsébet íróval és Jáki Sándor Teodóz bencés szerzetes atyával. Találkozhatnak még az érdeklődők Illés Fanni úszóval is. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: