keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ismét egerszegi búcsú

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ismét egerszegi búcsú

2006 július 17 - hétfő
Július 23-án vasárnap ismét várja az érdeklődőket az Egerszegi búcsú. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület hagyományteremtő céllal hat évvel ezelőtt útjára indított rendezvényének ezúttal is a Göcseji Falumúzeum ad otthont. A programokról Takács Éva, az EZE jegyzője tájékoztatta lapunkat.

– Délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a programsorozat. A hagyományokhoz híven kisbíró invitálja a zalaegerszegieket a skanzenbe, ahol aztán kézműves-bemutatók, kirakodóvásár, gyermekprogramok és hagyományőrző együttesek szórakoztatják az egybegyűlteket. Fellép – mások mellett – a Honvéd Nyugdíjasklub, az andráshidai Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, a gellénházi Vajda József Népdalkör, a KISZÖV-táncegyüttes, sztárvendég pedig a Fiesta lesz. Idén is megrendezzük az Elszármazottak találkozóját, és nem marad el az ugyancsak hagyományos ökumenikus istentisztelet sem – mondja Takács Éva, és fontosnak tartja hozzáfűzni, hogy a sok-sok program ellenére sem haladja meg a búcsú költségvetése az egymillió forintot. – Az összefogás ékes bizonyítéka évről évre az Egerszegi búcsú. Fellépőink többsége ingyen vállalta, hogy szórakoztatja a falumúzeumba kilátogatókat.

Az Egerszegi búcsú bevételét idén is jótékony célra fordítja az egyesület. Továbbra is arra a vérsejtmentő készülékre gyűjtenek, amelynek a zalaegerszegi megyei kórház betegei látják majd hasznát. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: