keresés a weboldalon

Ismét jól mulattak az alsójánkahegyiek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ismét jól mulattak az alsójánkahegyiek

2004 szeptember 08 - szerda
Sportversenyekkel kezdődött, majd kora délután ünnepélyes keresztszenteléssel folytatódott a második alkalommal megrendezett Alsójánkahegyi Szüretköszöntő Fesztivál. Az Orsolya téren helyet kapott tölgyfa kereszt Nagy Béla és Takács Ferenc fafaragók keze munkáját dicséri, s mint dr. Gyimesi Endre polgármester, a körzet önkormányzati képviselője beszédében fogalmazott: a köztéri alkotásokban szegényes városrész a múltat a jelennel összekötő találkahellyel gazdagodott.

A programok a keresztszentelést követően a Szent László utcai óvoda udvarán és annak környékén folytatódtak. A legnagyobb népszerűségnek ezúttal is a főzőverseny örvendett. A legtöbben pörköltet, illetve gulyást készítettek kondérjukban saját recept szerint. Tamás Istvánné és csapata az elmúlt évben, és ezúttal is babgulyást főzött, mégpedig 40 literes bográcsban.
– Disznóhúst vettünk, melyet pörköltként készítettünk el. Alaposan befűszereztük, hozzáadtuk a babot, s beleadtuk szívünket-lelkünket. Bízunk benne, hogy idén is legalább olyan jól sikerült az étel, mint egy évvel ezelőtt. Akkor másfél óra alatt mind elfogyott – mondja két kevergetés közben Tamás Istvánné.
A főzőcskét dr. Gyimesi Endre polgármester is figyelemmel kísérte. Minden csapathoz volt egy-egy kedves szava, amelyet szívesen fogadtak a településrész aktivistái.
– Nagyon fiatal hagyományai vannak rendezvényünknek, hiszen tavaly indítottuk útjára. Kifejezetten azzal a céllal, hogy összehozzuk annak a városrésznek a közösségét, amely nem rendelkezik közösségi térrel. Ennek ellenére szeretnénk találkozási helyet teremteni az embereknek – fogalmazta meg gondolatait dr. Gyimesi Endre.

Tartalom megosztása: